Cosmine, noi vrem la europene

18.11.2018

La un an de la plecarea lui Christoph Daum, nationala Romaniei pare revitalizata. Neinvinsi in 2018, tricolorii spera la o minune marti. Serbia nu trebuie sa castige cu Lituania, pentru ca noi sa speram la promovarea in Liga B a Ligii Natiunilor.

E clar ca ce am spus aici este ceva aproape imposibil. Am vazut asta pe pielea noastra: Lituania este o formatie net inferioara sarbilor. Totusi, aceast campanie de Nations Leaguem pe care speram sa o terminam neinvinsi ne-a adus si cateva avantaje. Iata unele dintre ele:

1. Lot intinerit

Debuturile lui Ianis Hagi sau Denis Dragus la reprezentativa mare sunt realizarile, in mare parte, ale Academiei Hagi. Jucatori noim de care acum doi ani nu auzisem nimic si-au facut prezenta in lotul mare, jucatori ce nu au dezamagit.

2.Romania, o echipa puternica

Am observat in jocul nationalei o schimbare in planul defensiv. Jucatorii nostri sunt mult mai rezistenti, se pune accentul mult mai mult pe partea fizica a jucatorilor. Cred ca asta este un mare plus, nationala primeste mult mai putine goluri.

3. Razvan Marin, marele castig

Razvan Marin este poate cel mai in forma jucator roman al momentului. Omul ce a uimit toata Belgia a adunat destule minute in mandatul lui Cosmin Contra, el fiind unul dintre cei mai constanti oameni ai nationalei.