Capitanul

28.11.2018

Andrei Burcă este unul dintre cei mai constanți fundași din prima ligă. Anul trecut acesta a atras chiar interesul unor echipe europene, precum Slavia Praga, acolo unde face senzație un alt fundaș cumpărat de la FC Botoșani, "Mișu" Ngadeu, așa cum era numit de fanii botoșăneni, dar și Parma, echipa ce a lansat în fotbal jucători precum Paulo Dybala sau Edison Cavani. Jucătorul din Bacău a ales sa ramana la Botoșani. După plecarea lui Mihai Roman I la FCSB, acesta a fost desemnat căpitanul echipei. O alegere corecta, el fiind unul dintre cei ce au contribuit masiv la performanțele botoșaniului de anul trecut. Andrei a avut o contribuție majoră și în acest sezon, mai ales ca acum a fost, în mare parte, căpitanul echipei. Totuși, acesta nu a impresionat niciodată așa cum a impresionat în meciul cu CSU Craiova. Acesta a jucat practic fără greseala, fiind unul din motivele pentru care Botoșani a câștigat acest meci. Asaltul Craiovei din repriza a doua nu a adus prea mari rezultate, și asta în principal din cauza lui Burcă. Cei drept, Burcă a făcut cornerul din care Craiova a marcat. Prin minutele 80-85, jocul dădea impresia că singurul fundaș botoșănean era Burcă. Patache si-a luat un rol ofensiv în a doar repriza, Miron era epuizat, iar Chirosia nu e fundas de meserie, abia își face treaba când joacă acolo unde îi este locul.

De altfel, când l-am întrebat pe Gică Hagi dacă a pus ochii pe cineva de la Botoșani, așteptând sa imi răspundă "Oaida" sau "Hervin", acesta a spus un singur nume: Burcă.

Una peste altă, Burcă este cu siguranță un jucător magnific pe care se poate baza FC Botoșani, cu siguranță vor fi luați bani multi pe el și cu siguranță poate fi și o variantă pentru echipa națională. Din păcate însă, nu a ajuns încă în aria de selecție a lui Contra, pentru ca, probabil, dacă